Web Analytics Made Easy - Statcounter

دستگاه سنجنده تبخیر و تعرق واقعی محصولات در ایستگاه هواشناسی دانشگاه ارومیه راه‌اندازی شد.

به گزارش برنا آذربایجان غربی ، این دستگاه به همت مدیر پایش طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه، دکتر حسین رضایی و پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه و با حضور کارشناسان فائو و ستاد احیای دریاچه ارومیه و نیز نمایندگان جهاد کشاورزی، سازمان آب و هواشناسی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و کردستان در ایستگاه هواشناسی دانشگاه ارومیه نصب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستگاه سنجنده تبخیر و تعرق از نوع CORDOVA-ET و ساخت کشور اسپانیا بوده که اولین دستگاه سنجنده تبخیر و تعرق واقعی محصولات در سطح کشور است که بر اساس بیلان انرژی و سنجش از دور، تبخیر و تعرق واقعی را اندازه‌گیری می‌کند.

نصب این دستگاه جهت تعیین نیاز دقیق آبیاری محصولات و افزایش بهره‌وری و راندمان آبیاری، اهمیت زیادی دارد.

علاوه بر این دانشگاه ارومیه پیش‌تر از این نیز در زمینه کارهای تحقیقاتی کشاورزی و هواشناسی، اقدام به راه‌اندازی دومین ایستگاه تحقیقات هواشناسی کشاورزی استان آذربایجان غربی از سه سال گذشته کرده که طی این مدت به موفقیت‌هایی نیز دست یافته است.

راه‌اندازی این ایستگاه جهت بهبود خلاهای آماری مربوط به پدیده‌های طبیعی، انجام دیدبانی‌های جوی و رشد و نمو محصولات (فنولوژی و بیومتری)، تعیین میزان رطوبت در اعماق مختلف خاک، تعیین وضعیت عمق خاک، تعیین شدت یخبندان خاک، تهیه بولتن‌های محصولات، تأمین اطلاعات هواشناسی کشاورزی محصولات منطقه و تعیین محصولات مطابق اقلیم از جمله سیب و هلو در آذربایجان غربی صورت گرفته است.

داده‌های ثبت شده ایستگاه تحقیقات هواشناسی کشاورزی به صورت کدهای بین‌المللی رمزگذاری و برای ایستگاه‌های هواشناسی واشنگتن و روسیه و ملبورن آنلاین نمایش داده می‌شود و در تهیه نقشه‌های هواشناسی بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عباسعلی‌نژاد، کارشناس هواشناسی مستقر در این ایستگاه اظهار کرد: ایستگاه هواشناسی دانشگاه ارومیه سال ۹۵ به همت مدیریت وقت هواشناسی و دانشگاه ارومیه با اهدای ساختمانی از طرف دانشگاه در محل دانشکده کشاورزی به بهره برداری رسید.

وی افزود: اداره هواشناسی در ادامه کار با توجه به نگرش مثبت دانشگاه نسبت به این ایستگاه و با استقبال از این موضوع، در مدت زمان کوتاهی موفق به راه‌اندازی ایستگاه خودکار شد.

عباسعلی‌نژاد با بیان اینکه خوشبختانه در آستانه سومین سال تاسیس توانسته‌ایم برای چندمین سال متوالی رتبه برتری کشوری را کسب کنیم، گفت: علاوه بر این، هم پای اقتصاد مقاومتی توانستیم ایستگاه را بر طبق نیاز دانشگاه و با تکنولوژی روز دنیا جهت پرورش دانش پژوهان در بکاربست مقالات، پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها تجهیز کنیم.

وی ادامه داد: این مجموعه علاوه بر وظایف روزمره هواشناسی که شامل تهیه آمار هواشناسی در زمان مشخص، تهیه بولتن‌های کشاورزی برحسب نیازهای هواشناسی و انجام تحقیقات کشاورزی است، پذیرای اساتید، دانشجویان و دانش آموزان پایه‌ها و گرایش‌های مختلف و مرتبط نیز هست.

عباسعلی‌نژاد خاطرنشان کرد: این ایستگاه همچنین می‌تواند خدماتی از قبیل آموزش و همچنین در اختیار گذاشتن پارامترهای اندازه‌گیری شده را در بازه‌های یک دقیقه تا یک روز در اختیار دانش‌پژوهان قرار دهد.

 

بیشتر بخوانید: کمیته قانون اساسی سوریه باید بدون دخالت خارجی تشکیل شود جناب اردوغان، آتش بس!

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خاک دانش آموزان دریاچه ارومیه روسیه هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۱۷۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، نخستین نشاء ارگانیک برنج، امروز در ایستگاه مرکز تحقیقات برنج نکا انجام شد. در این روش از هیچ گونه سم و نهاده‌های شیمیایی استفاده نمی‌شود.


رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران در حاشیه این مراسم گفت: نشا ارگانیک در مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا نکا در سطح ۱۰ هکتار صبح امروز برای هفتمین سال متوالی انجام شد.


دکتر محمودی افزود: در راستای سیاست‌های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تولید محصول سالم و ارگانیک، طرح ملی تولید برنج ارگانیک از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار و به فاصله حداقل ۱۰۰۰ متر از سایر مزارع شالیزاری در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندان، با کشت برنج طارم هاشمی اجرا شد.


وی خاطر نشان کرد: مهمترین وجه تمایز سیستم کشاورزی تولید برنج ارگانیک با سیستم شالیکاری مرسوم در نحوه مدیریت تغذیه و مدیریت کنترل عوامل خسارتزای زنده گیاهی است. کنترل عوامل بیماریزا با تولید نشا‌های سالم) روش‌های زراعی، ضدعفونی بذر و محلولپاشی خزانه با قارچ‌های کنترلگر زیستی و استفاده از عامل کنترلگر زیستی باکتریایی در زمین اصلی انجام شد.


رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مازندران افزود: برای کنترل آفات، مدیریت تلفیقی شامل شخم عمیق مزرعه بعد از برداشت محصول، حذف علف‌های هرز اطراف مزرعه، نشا به موقع در نیمه اردیبهشت، نصب تله فرمونی در طول دوره رشدی برنج، رهاسازی زنبور تریکوگراما و محلول پاشی با کنترلگر لازم است.

دیگر خبرها

  • پربارش‌ترین مناطق استان سمنان در شبانه‌روز گذشته
  • امضاء پروژه جدیدی برای افزایش اصالت زعفران بین فائو و ایران
  • تداوم بارش باران در آذربایجان شرقی
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • سازمان هواشناسی اعلام کرد:آغاز سامانه جدید بارشی از امروز؛ آسیب به محصولات کشاورزان
  • پرسنل حجمی و شرکتی شهرداری ارومیه ساماندهی و تعیین تکلیف شوند
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران